Poduzetnički rokovnik
Praktični primjeri za razvoj biznisa
Nova publikacija
Sve što želite znati o poduzetništvu, a nemate koga pitati
Publikacije
Praktični primjeri za razvoj biznisa

Lista za odobravanje

Djelatnost Poljoprivrede MILA
MILA
Donji Mamici ,Grude
Grude
Dijana Alpeza
Poljoprivreda
+387 63 108 122
Djelatnost poljoprivrede MILA je osnovano u veljaci 2013. godine na podrucju Županije zapadnohercegovacke s ciljem i svrhom da se poboljša svakodnevni život u socijalnom poduzetništvu. Broj Rješenja 04-21-226/15, 04-21-65/2016, ID broj: 4372427480002. U posljednje dvije godine ovoga obrta smo skrenuli najviše pozornost i smjernice ka poljoprivrednoj proizvodnji, ruralnom razvoju, osnaživanju žena i umrežavanju.

Naš projekat ima za cilj pokrenuti nezaposlene invalidne osobe (ponajviše žene) koje žive na selu, korisnike socijalne skrbi, da se usude i ukljuce u edukaciju i razvoj ruralnih podrucja, kako bi povecale svoja znanja i vještine i samim tim bile konkurentnije na tržištu rada. Aktiviranjem osoba sa invaliditetom koje žive na selu bi se pokušalo smanjiti,te poboljšati neke stavke kao što bi bile: – smanjenje socijalne iskljucenosti, – smanjenje rizika od siromaštva, – pokretanje zajednice koja po statistici odumire, – utjecaj na povecanje zapošljivosti teško zapošljivih skupina, – utjecaj na povecanje destigmatizacije osoba sa invaliditetom, – pozitivno djelovanje na cjelokupnu zajednicu.
 
Bavimo se prodajom i proizvodnjom od voca ( jezgricastog, ) smokava, groždza, krumpira ,itd.


Socijalno poduzetništvo

Socijalno gospodarstvo podrazumijeva prevlast društvenih ciljeva nad gospodarskim ciljevima, ali se socijalni ciljevi postižu kroz ekonomičan način rada.

Socijalno poduzetništvo je korištenje poduzetničkog ponašanja za postizanje društvenih ciljeva i koristi za zajednicu. Koncept socijalnog poduzetništva uključuje različite ekonomske inicijative koje nisu prvenstveno usmjerene na dobit, već na postizanje javnog interesa ili interesa pojedinih socijalno isključenih skupina.POMOĆI OSOBA S INVALIDITETOM U BiH

Uvod

Ciljne skupine projekta su žene s invaliditetom obrazovnim i praktičnim radionicama kako bi stekle određena znanja i vještine za potrebe zapošljavanja. Iako živimo u 21. stoljeću, u našoj lokalnoj zajednici, a danas postoje predrasude i osobe s invaliditetom.

Zbog različitih oblika diskriminacije, oni idu u druge gradove, pa čak i države, u potrazi za poslom. Što se tiče PD (osoba s invaliditetom) nažalost postoji mišljenje da te osobe nisu u stanju normalno funkcionirati u društvu.

Vjerujemo da bi realizacija ovog projekta trebala biti neke promjene u našem društvu, poput stvaranja društva jednakih mogućnosti.


Različite razine mogu se identificirati u odgovoru društva na pozive osoba s kojima se suočavaju
nesposobnosti za priznavanje i prihvaćanje kao ravnopravni članovi zajednice:
Puno rada, odricanja, dobar timski rad...
Jedino poduzeće iz ZZH kantona u Socijalnom Poduzetništvu.

Dobitnici nagrade za Filantropiju.

Posljednje registrovane firme

Pridružite nam se

USLOVI KORIŠTENJA