Drugi poziv za projektne prijedloge će biti otvoren od 09. maja do 06. juna 2017. godine do 15:00 sati (CET). Vodeći partneri u navedenom roku elektronski podnose punu aplikaciju (Application form) putem online formulara http://www.interreg-danube.eu/calls/calls-for-proposals/second-call-for-proposals/dtp-second-call-for-proposals-application-form

Sredstva na raspolaganju za ovaj poziv su: 50.834.974,48 EUR iz ERDF-a (Evropski fond za regionalni razvoj), 4.420.498,53 EUR iz IPA-e (Instrument pretpristupne pomoći) i 4.653.192,00 EUR iz fonda ENI (Evropski instrument za susjedstvo).

Obzirom da je vremenski okvir veoma kratak, a prema programskim pravilima vodeći partneri ne mogu biti iz IPA zemalja, potencijalnim aplikantima iz BiH preporučujemo da što prije stupe u kontakt sa potencijalnim vodećim partnerima iz EU, kako bi se blagovremeno uključili u partnerstvo i učestvovali u projektima iz drugog poziva. Partnere je moguće potražiti i putem foruma za traženje partnera na web stranici Interreg Dunavskog programa:

http://interreg-danube.eu/calls/project-ideas

Eventualno partnerstvo možete takođe pronaći i putem mreže kontakt tačaka (kontakt tačke za MED program u Bosni i Hercegovini su: Mersiha Delić (Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.)

Tekst objave poziva na engleskom jeziku možete preuzeti ovdje, a sve  dodatne informacije i relevantne dokumente možete pruzeti na web stranici Programa

http://www.interreg-danube.eu/calls/calls-for-proposals/second-call-for-proposals

USLOVI KORIŠTENJA