U okviru projekta „Lokalni integrisani razvoj“ objavljen je Javni poziv za podnošenje prijedloga projekata za sljedeće općine i gradove: Banja Luka, Bijeljina, Čelinac, Doboj, Foča, Goražde, Gradiška, Maglaj, Modriča, Novi Grad, Odžak, Orašje, Prijedor, Srebrenik, Šamac, Tuzla, Vareš, Žepče i Živinice. Cilj javnog poziva je da doprinese uspješnoj realizaciji prioritetnih razvojnih projekata u okviru usvojenih lokalnih razvojnih strategija, čime se poboljšava kvalitet života na lokalnom nivou.

Projekti će biti odabrani na konkurentskoj osnovi te će 4 najbolje rangirana projektna prijedloga biti podržana nakon provedene evaluacije.

Aplikacioni set je dostupan uz tekst poziva.

Rok za dostavljanje prijedloga je 10. 05. 2018. godine do 15:00 sati.

Sva dodatna pitanja u vezi ovog Javnog poziva mogu se dostaviti putem elektronske pošte, najkasnije u roku od 7 dana prije isteka roka za podnošenje prijava, sa jasno naznačenim nazivom Javnog poziva u predmetu poruke, i to na sljedeću e-mail adresu: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Svi odgovori na pitanja koja mogu biti relevantna i za ostale aplikante redovno će se objavljivati na web stranici UNDP-a: http://www.ba.undp.org/

Projekat “Lokalni integrisani razvoj” koji se realizuje u periodu od 2016 – 2018. godine, primarno finansira Evropska unija, a provodi Razvojni programa Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH)  u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, Ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta Federacije Bosne i Hercegovine, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske i savezima opština/općina i gradova. Opći cilj projekta je podizanje životnog standarda i povećanje socijalne kohezije u Bosni i Hercegovini putem inkluzivnog održivog socioekonomskog razvoja. Specifični cilj je stimulacija odgovornog i dobrog upravljanja, ekonomske aktivnosti te promocija socijalne inkluzije na lokalnom nivou kroz integrisani lokalni razvoj, prvenstveno u područjima pogođenim poplavama i onim s velikim procentom povratnika/interno raseljenih lica. LIR projekat pruža podršku za 21 jedinicu lokalne samouprave koje su geografski i ekonomski povezane u četiri klastera, i to: Banja Luka, Bijeljina, Čelinac, Doboj, Foča, Goražde, Gradiška, Konjic, Mostar, Maglaj, Modriča, Novi Grad, Odžak, Orašje, Prijedor, Srebrenik, Šamac, Tuzla, Vareš, Žepče i Živinice.

Preuzmite dokumente
Aplikacioni set
Obrazac prijedloga projekta (122.7 kB)
Prilog I_Plan aktivnosti (138.5 kB)
Prilog II_Budzet projekta (120.0 kB)
Prilog III_Logicki okvir (57.5 kB)
Prilog IV_Pismo namjere (45.0 kB)
Prilog V Izjava o partnerstvu (104.0 kB)
Smjernice
Smjernice za podnosioce projektnih prijedloga_LID_2018 (167.8 kB)

USLOVI KORIŠTENJA